Arcade Vintage és una Associació Cultural creada per a conservar i donar a conéixer la cultura relacionada amb el món dels recreatius i les màquines arcade dels anys 70, 80 i 90 i, en general, del videojoc clàssic i la seua història. Arcade Vintage va ser constituïda com a Associació Cultural en 2013 a Petrer, Alacant.

La seu de l’associació es un saló recreatiu-museu a Petrer per a socis i públic en general, on organitzem sessions, esdeveniments, tallers i tornejos per a gaudir de les màquines recreatives i poder reviure l’ambient d’un saló recreatiu clàssic.

En el nostre saló recreatiu es poden trobar autèntiques joies dels 70, 80 i 90, restaurades i conservades en perfecte estat tant físic com de jugabilitat. Compta amb més de 80 màquines i es considera un dels deu millors  salons recreatius clàssics a tota Europa.

Socis i amics porten als seus fills a jugar amb aquells jocs que es gaudien en l’època. El saló intenta reproduir fidelment les sensacions que es vivien als 80 i 90 en entrar a un saló d’aquest tipus i el sentir general dels assistents és que els retornava al passat. Als més joves, els permet viure allò que només van conèixer d’oïda. Per a nosaltres el component social del saló és l’aspecte principal.

En Arcade Vintage som també organitzadors de l’esdeveniment anual ArcadeCon: Jornades entre Associacions i Desenvolupadors de Jocs Arcade, consistent en tres dies de xarrades, taules redones, podcasts, tallers tècnics i tornejos que reuneixen a la província als principals referents nacionals en joc, desenvolupament, preservació, restauració i difusió de les màquines recreatives. En 2019 complirà la seua 5a edició.